barndiabetesfonden
esk

nyheter

Årets skånska ledare 2017

Chefspoolen är stolt samarbetspartner till Årets skånska ledare 2017! 

Årets skånska ledare är en utmärkelse som delas ut av HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5. Chefspoolen hjälper till med grundlig research av slutkandidaterna.

Priset delas ut till en ledare som är verkar i näringslivet i Skåne. Läs mer och nominera på aretsskanskaledare.se!

 

Årets Tekniker 2017

För femte året i rad är Chefspoolen stolt sponsor till tävlingen om det ärofyllda teknikpriset Årets Tekniker och Årets Tekniker – Tekniklöftet!

Kerstin Lindell, Vice ordförande i Handelskammaren och VD på Bona AB, är initiativtagare till Årets Tekniker. I pressmeddelande säger hon:

– Det finns studier som visar att det år 2030 beräknas råda brist på över 50 000 ingenjörer. Genom ”Årets Tekniker” kan vi lyfta tekniker som yrkeskategori, och förhoppningsvis också skapa intresse för teknik, och därmed bidra till att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft. Det finns priser till ledare, ekonomer och innovatörer, men det är alltför sällan som vi uppmärksammar tekniker säger Kerstin Lindell.

Vinnarna utses med hjälp av nomineringar, och priset är ett stipendium på 50 000 kr. Du kan själv nominera på www.aretstekniker.se!

 

Chefspoolen kvalitetssäkrar kompetens inom Executive Search

esk-loggaChefspoolen arbetar enligt ESKs etiska regler och en auktoriserad ESK-konsult erbjuder både kandidater, källor och uppdragsgivare högre kvalitet under en rekrytering.
ESK har sedan starten 1988 har konsekvent arbetat med att höja standarden inom rekryteringsområdet på den svenska marknaden med ett tydligt fokus på Executive Search. När ESK startades av ett antal pionjärer inom svensk chefsrekrytering var branschen helt oreglerad och en ovanlig metod för rekrytering.

För att bli medlem i ESK och auktoriserad konsult krävs att vederbörande har arbetat inom branschen under fem år samt under minst av tre av dessa år bedrivit egna rekryteringar som huvudansvarig konsult.

Först ut på Chefspoolen, med att bli en Auktoriserad Executive Search Konsult var Staffan Engberg.

ESK har i grunden en mycket seriös antagningsprocess för sina auktoriserade medlemmar, där det bland annat krävs ett stort antal oberoende referenser inom och utanför föreningen från både uppdragsgivare (kunder) och tidigare kollegor samt en noggrann bedömning av ESKs eget etiska råd.

För att bli auktoriserad krävs det att man, som konsult, underställer dig det etiska rådets krav på efterlevnad av de etiska normer, som satts upp ESK.

Som auktoriserad konsult kan du därefter inte heller slå dig till ro utan det krävs att du kontinuerligt vidareutbildar dig inom ditt skrå för att behålla din auktorisation. Å andra sidan innebär det att en ESK-konsult inte har passerat sitt ”bäst-före-datum”, vilket säkerställer hög och jämn kvalitet i en rekryteringsprocess.

Chefspoolen har som ambition att med auktorisation av konsulter kunna erbjuda både kandidater, källor och uppdragsgivare högre kvalitet under en rekrytering.

Chefspoolen partner till BarndiabetesfondenBarndiabetes logo 200

Få professionell utvärdering av dina kandidater och bidra samtidigt till Barndiabetesfonden och viktig forskning… 

Chefspoolen har sedan 2002 hjälpt många företag identifiera och rekrytera talanger. Hanterar ni rekryteringar internt?  Som partner till Barndiabetesfonden erbjuder Chefspoolen som komplettering till er egen process, utvärdering och kvalitetssäkring (Second Opinion) av de kandidater ni har valt ut.

…så skänker vi 500 kr/kandidat oavkortat till Barndiabetesfonden.

Kontakta oss för mer information.

 

Årets Tekniker 2016

För fjärde året i rad är Chefspoolen stolt sponsor till tävlingen Årets Tekniker
logo
Årets Tekniker är ett årligt pris som uppmärksammar teknikens betydelse för samhälle, livskvalitet och företagande. Priset delas ut till en person för en insats där teknik eller tekniskt kunnande har gjort skillnad för andra. Det kan till exempel vara genom en bättre miljö, bättre klimat, fler jobb eller en ökad livskvalitet – eller kanske är det en r
evolutionerande uppfinning.

”Det finns priser till ledare, ekonomer och innovatörer, men det är alltför sällan som vi uppmärksammar tekniker. Det finns studier som visar att det år 2030 beräknas råda brist på över 50 000 ingenjörer. Genom ”Årets Tekniker” kan vi lyfta tekniker som yrkeskategori, och förhoppningsvis också skapa intresse för teknik, och därmed bidra till att stärka Sveriges långsiktiga konkurrenskraft”
– Initiativtagaren till priset Kerstin Lindell, VD Bona AB, vice ordförande i Handelskammaren och rådgivare till Chefspoolens styrelse.

Läs mer om tävlingen på: www.aretstekniker.se och nominera en kandidat senast den 13 november.

 

Chefspoolen rekryterar till styrelsen

Chefspoolen förstärker sin styrelse med Ingrid Jönsson, tidigare regionchef på SEB i Södra Sverige.

Sofie von Homeyer och Ingrid Jönsson. Pressfoto.Sofie von Homeyer och Ingrid Jönsson. Pressfoto.

– Jag har haft lyxen att kunna välja mina uppdrag med omsorg. Chefspoolen är en solid verksamhet och ett starkt varumärke där jag vill bidra med min tid och erfarenhet och ser fram emot att vara med om en spännande och expansiv bolagsresa, säger Ingrid Jönsson.

Företaget är verksamt inom rekrytering och ledarskapsutveckling, och har bland annat kontor i Malmö.
– Ingrid kan med sin långa erfarenhet från olika chefsbefattningar inom bankväsendet bidra med ledarskap, med erfarenhet från hundratals företag och branscher och ett stort nätverk, säger Sofie von Homeyer, vd på Chefspoolen.

Företaget har fått ett antal nya kunder under året, bland annat Lindab, Landgren of Sweden och Öresundskraft.

Läs hela artikeln här: http://8till5.se/2016/09/29/chefspoolen-rekryterar-och-andra-pa-nya-jobb/

Hur länge håller chefen?

FrukInbjudan_frukostmöteostmöte om hållbart ledarskap och metoder för det.

Tillsammans med andra erfarna ledare får du tillfälle till självskattning, får ta del av forskning kring resiliens (ledares förmåga att hålla och uppfylla uppdraget på lång sikt, d.v.s. kompetens för en hållbar organisation), samt delta i en lösningsfokuserad dialog kring metoder för hållbart ledarskap. Du får också veta mer om Chefspoolens nya ledningstuvecklingsprogram.

Fredag 29 april kl. 07.30-09.00 hos Chefspoolen, Upplandsgatan 17 i Stockholm.

Vi bjuder på frukost!

Svara senast 11 april till: gabriella.hedlund@chefspoolen.se eller ring 020-712 712.

Begränsat antal platser så anmäl dig idag! Deltagandet är kostnadsfritt.

Anmälan är bindande, men du kan överlåta platsen till en kollega.

Meddela oss då så fort som möjligt vem som blir din ersättare. Vi tar ut en avgift om 150kr för uteblivet deltagande.

Årets Tekniker 2015

Chefspoolen är stolt sponsor av Årets Tekniker även i år!

Vi säger stort grattis till Petra Wadström på Solvatten AB som blev Årets Tekniker.

Åretstekniker 2015Tack till sponsorerna Årets tekniker 2015

Sofie von Homeyer, VD berättar i tidningen Sydsvenskt Näringsliv om varför Chefspoolen sponsrar Årets Tekniker 2015årets-tekniker

Chefspoolen är sponsor till Årets Tekniker även i år.

Handelskammaren ”Mehrdad Mahdjoubi (CEO, ORBITAL SYSTEMS) tilldelar som Årets Tekniker 2014 genom Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, en CSR-check om 50 000 kr till Brightful.

– För organisationens nytänkande arbete med att skapa förståelse och nyfikenhet mellan olika grupper av människor, från olika platser och på olika platser, i en av världens mest mångfaldsrika och utvecklingbejakande städer.”

–  Vi är glada för detta tillskott i kassan säger Fatime Nedzipovska, grundare och verksamhetschef på Brightful, nu kan vi komma igång med nya och flera program så att fler ungdomar kan ta del av verksamheten.

Brightful är en ideell organisation som arbetar för att alla unga ska ha ett mål med sin framtid och våga tro på sin egen förmåga. Inom verksamheten finns bland annat ett mentorskapsprogram som syftar till att öppna upp ögonen för olika yrkesroller och möjligheter.

Årets Tekniker är ett årligt pris som uppmärksammar teknikens betydelse för samhälle, livskvalitet och företagande.Priset omfattar 50 000 kr i prispengar + 50 000 kr i form av en CSR-check.